Kuşburnu Şöleni - Gümüşhane
Kuşburnu Şöleni Malzemeleri Nelerdir
Şölen İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 bir çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı dövülmüş fındık içi
Şölenin İçeriği İçin:
- 1 paket sade hazır kek
- 2 paket vanilyalı puding
- Üç buçuk su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- Üç su bardağı doğal kuşburnu suyu
Kuşburnu Şöleni Nasıl Yapılır
Şölenin üzeri için belirtilen malzemeler karıştırılır ve kekin üste gelen kısmına sürülür ve 180 derece fırında alüminyum folyo sarılarak pişirilir. O pişerken, 3,5 su bardağı sütle bir paket vanilyalı puding hazırlanır ve kekin üzerine sürülür. Diğer taraftan bir paket vanilyalı puding, üç buçuk su bardağı doğal kuşburnu suyu ile hazırlanarak kekin alt ve üst kısımlarına sürülür. Pastanın kenarları da kuşburnulu puding sürülerek kapatılır. Bu işlemlerden sonra bir bardak sütle hazırlanan iki paket krem şanti ve Hindistan cevizi ile pastanın üzeri süslenir. Soğuk servis yapılır.
Kuşburnu Şöleni
Görsel Sahibi: Ömer Fidan,Sevgül Akal
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2442
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
06 Ekim 2025 Pazartesi