­ KUŞBURNU ŞÖLENİ | Kültür Portalı

Kuşburnu Şöleni - Gümüşhane

Kuşburnu Şöleni Malzemeleri Nelerdir

Şölen İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık içi

Şölenin İçeriği İçin:

  • 1 paket sade hazır kek
  • 2 paket vanilyalı puding
  • Üç buçuk su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti
  • Üç su bardağı doğal kuşburnu suyu

Kuşburnu Şöleni Nasıl Yapılır

Şölenin üzeri için belirtilen malzemeler karıştırılır ve kekin üste gelen kısmına sürülür ve 180 derece fırında alüminyum folyo sarılarak pişirilir. O pişerken, 3,5 su bardağı sütle bir paket vanilyalı puding hazırlanır ve kekin üzerine sürülür. Diğer taraftan bir paket vanilyalı puding, üç buçuk su bardağı doğal kuşburnu suyu ile hazırlanarak kekin alt ve üst kısımlarına sürülür. Pastanın kenarları da kuşburnulu puding sürülerek kapatılır. Bu işlemlerden sonra bir bardak sütle hazırlanan iki paket krem şanti ve Hindistan cevizi ile pastanın üzeri süslenir. Soğuk servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2442    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Ekim 2025 Pazartesi