Yoka Tatlısı - Amasya
Yoka Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
Hamur için:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- 2 su bardağı ceviz
- Alabildiği kadar un
Kızartmak için:
Şerbeti için:
- 1 kg şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yoka Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler karıştırılır. Un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde bezeler ayrılır. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Yufkalar açılabildiği kadar büyütülür. Sac üzerinde kızarmadan çevire çevire kabartılarak kurutulur. Tatlı yapılacağı zaman su ile ıslatılır. Arasına ceviz konularak istenilen şekil verilir veya tepsiye düz olarak dizilir. Orta kata ceviz konulur. Nemli iken kesilerek şekil verilir. Pembeleşinceye kadar fırında kızartılır. Üzerine şerbeti soğuk olarak dökülür. Servise hazırdır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Yoka Tatlısı
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4069
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba