Kabalak Yoğurtlaması - Giresun
Kabalak Yoğurtlaması Malzemeleri Nelerdir
- 1 bağ kabalak
- 1/2 kg yoğurt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet sarımsak
- Tuz
Kabalak Yoğurtlaması Nasıl Yapılır
Kabalakların gövdelerindeki ince zar soyularak yıkanır ve haşlanır. Haşlanmış kabalak küçük küçük doğranır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Doğranan kabalakların üzerine eklenir. Arzu edilirse tereyağ eritilip sos olarak üzerinde gezdirilebilir.
Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı
Kabalak Yoğurtlaması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3409
Eklenme Tarihi :
12 Mart 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Şubat 2023 Salı