Peynirli Çörek - Hakkari
Peynirli Çörek Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg un
- 300 g yağ
- 200 g otlu peynir
- Maya
Peynirli Çörek Nasıl Yapılır
Geniş bir kapta un, maya ve biraz su karıştırılarak hamur haline getirilir ve mayalanması için ılık bir yerde dinlenmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan parçalar bölünerek çörek şekli verilir, içerisine otlu peynir konularak kapatılır. Geniş bir tavada yağ eritilir ve çörekler yağda kızartılır.
kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Peynirli Çörek
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3265
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
05 Nisan 2023 Çarşamba