­ ZORKUN TAVA | Kültür Portalı

Zorkun Tava - Osmaniye

Zorkun Tava İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 6 adet domates
  • 6 adet yeşil biber
  • 30 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşıgı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • tuz

Zorkun Tava Yapılışı:

Geniş bir bakır veya aliminyum tepsiye margarin ve kuşbaşı etler atılıp, ocakta suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Halka şeklinde doğranmış yeşil biberler ilave edilip kavurulur. İçine küp şeklinde doğranmış dometesleri ve sarımsakları, kırmızıbiber, kekik ve tuz atıp karıştırıldıktan sonra 20 dakika pişirilir.

Kaynak: Garip YIL

Osmaniye Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 16464    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2020 Salı