Zorkun Tava - Osmaniye
Zorkun Tava İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 6 adet domates
- 6 adet yeşil biber
- 30 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 çay kaşıgı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- tuz
Zorkun Tava Yapılışı:
Geniş bir bakır veya aliminyum tepsiye margarin ve kuşbaşı etler atılıp, ocakta suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Halka şeklinde doğranmış yeşil biberler ilave edilip kavurulur. İçine küp şeklinde doğranmış dometesleri ve sarımsakları, kırmızıbiber, kekik ve tuz atıp karıştırıldıktan sonra 20 dakika pişirilir.
Kaynak: Garip YIL
Osmaniye Geleneksel Mutfak
zorkun tava
Görsel Sahibi: Murat ANIL
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
16464
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2020 Salı