Cevizli Biber - Hatay
Baş biber sıcak suda 20 dakika kadar Yumuşaması sağlanır. Tohum ve damarları ayıklanıp güzelce yıkanır ve bir süzgece konur. Suyu süzülen biberlere ceviz, soğan, etimek veya kuru ekmek ıslatılarak kimyon, tuz ilave edilerek et öğütücüsünde püre haline getirilir. Kaynak: KALAYCIOĞLU, M. (Ocak 1998) Hatay Halk Bilimi İhsan Ofset, Hatay Gazetesi ve Antakya Halk Oyunları Merkezi.
CEVİZLİ BİBER
Kaynak: Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacıları Ekibi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6237
Eklenme Tarihi :
01 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2018 Salı