Sac Oruğu - Hatay
Et, et öğütücüsünde çekilir. Bulgur ıstatılıp kıyma makinesinde biber ve soğanla iki defa çekilir. İçine bir tatlı kaşığı kimyon, karbonat, 2 yemek kaşığı un ve çekilmiş et konarak iyice yoğurulur. Hazırlanan köfte portakal büyüklüğünde parçalara ayrılır. her biri ayrı ayrı, bir naylonun üzerinde tabak büyüklüğünde incecik açılır. Hazırlanan içten biraz alınarak açılmış köftenin üstüne yayılır. Diğer parça, naylonuyla kaldırılarak öbürünün üstüne kapatılır ve kenarları bastırılıp yağlanmış tava veya sacda kızartılır. Kaynak: KALAYCIOĞLU, M. (Ocak 1998) Hatay Halk Bilimi İhsan Ofset, Hatay Gazetesi ve Antakya Halk Oyunları Merkezi.
Sac Oruğu
Kaynak: Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacıları Ekibi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6906
Eklenme Tarihi :
01 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2018 Salı