Amasya elması tatlısı - Amasya
Amasya Elma Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg misket elması
- 1 kg toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Şeker boyası
Amasya Elma Tatlısı Nasıl Yapılır
Elmaların kabukları soyulup içleri oyularak 15 dk. haşlanır. Haşlanan elmaların üstüne şeker boyası sürülerek içlerine ceviz tarçın karışımı doldurulur ve fırında 15 dk pişirilir. Pişen elmaların soğumasına yakın üzerlerine kremşanti sürülerek süslenir. Soğuk servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Elma Tatlısı
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6317
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba