­ AMASYA ELMASI TATLISI | Kültür Portalı

Amasya elması tatlısı - Amasya

Amasya Elma Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg misket elması 
  • 1 kg toz şeker 
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz 
  • 1 çay bardağı tarçın 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket krem şanti 
  • Şeker boyası 

Amasya Elma Tatlısı Nasıl Yapılır

Elmaların kabukları soyulup içleri oyularak 15 dk. haşlanır. Haşlanan elmaların üstüne şeker boyası sürülerek içlerine ceviz tarçın karışımı doldurulur ve fırında 15 dk pişirilir. Pişen elmaların soğumasına yakın üzerlerine kremşanti sürülerek süslenir. Soğuk servis yapılır.

Kaynak:  Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı 
Görüntülenme Sayısı : 6317    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba