Katıklı Çorba (Soğuk Yaz Çorbası) - Sivas
Akşamdan nohutlar ıslatılır, ayrıca bir tencereye yarma (dövme/aşurelik buğday) ve suyu konularak bir taşım kaynatılır ve sabahleyin ıslatılmış nohutlarla birlikte pişirilir. Soğuyan bu karışıma, biraz tuz ve su ile özelenmiş yoğurt katılır ve çorbanın yüzüne kuru veya taze nane yaprakları serpilir.
Malzemeler
1 Su Bardağı Yarma
½ Su Bardağı Nohut
3 lt Su
3 Su Bardağı Süzme Yoğurt
Veya 4 Su Bardağı Katık (Ayran)
Yeterince Tuz
1 Yemek Kaşığı Taze veya Kuru Nane
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10165
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2017 Cuma