Yumurta Tatlısı - Çankırı
Yumurta Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 12 yumurta
- 6 yemek kaşığı un
Şerbeti için:
- 5 su bardağı şeker
- 5,5 buçuk su bardağı su
- Tepsiyi yağlayacak kadar tereyağı
Yumurta Tatlısı Nasıl Yapılır
Tatlıya başlarken fırın yakılır, 170 veya 180 dereceye getirilir. Tepsiye yağ konup fırının içine koyulur. Yağ eriyince tepsinin her tarafına sürülür. Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısı beyazından ayrılır. Beyazın içine sarısından hiç damlatılmaması gerekir. Önce beyazları çırpıp kar haline getirilir. Kıvamını anlamak için çırptığımız yumurta beyazlarının kabını alt üst getirdiğimizde dökülmemesi, mikserin ucunda da bombe şeklini almış olması gerekir. Sarıları ayrı bir kapta çırpılır, beyazlarla birleştirilir. İkisi çırpılarak karıştırılır. Unu sepeleyerek tahta kaşık ile yedirilir. Unu iyice yedirildiğinde tepsiye dökülür, fırına verilir. Soğuyuncaya kadar fırın açılmaz. Fırından çıkarılan tatlı dinlendikten sonra dilimlenir. Şekerle su kaynatılır, ilk fokurdamadan sonra beş, altı dakika daha kaynatılır. Şerbet ve tatlı ılık olarak buluşturulur.
Yumurta Tatlısı
Görsel Sahibi: Bünyamin Güldü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2729
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
11 Ağustos 2025 Pazartesi