­ UZUN KABAK YEMEĞİ | Kültür Portalı

Uzun Kabak Yemeği - Isparta

Uzun Kabak Yemeği Malzemeleri Nelerdir                                                                  

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 30-35 dakika

  • 2 kg uzun kabak
  • 250 g haşlanmış et
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Su

Uzun Kabak Yemeği Nasıl Yapılır

Kabak soyularak küçük küçük doğranır. Soğan yağda kavrularak, haşlanmış nohut, et ve kabaklar ilave edilir. Üzerine çıkacak kadar su eklenerek kısık ateşte pişirilir, dinlendirilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Görüntülenme Sayısı : 12488    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı