­ KARALAHANA (PANCAR) DİBLESİ | Kültür Portalı

Karalahana (Pancar) Diblesi - Giresun

Karalahana Diblesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ karalahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 adet soğan
  • Yarım kaşık tuz
  • 1 adet acı biber

Karalahana Diblesi Nasıl Yapılır

Yıkanmış karalahanalar ince ince kıyılır. Kıyılmış olan karalahananın yarısı tencereye yayılarak üzerine pirinç ve küçük doğranmış soğanlar konur. Üst kısmına lahanın diğer yarısı yayılarak tuz serpilir ve ağzı kapatılarak ateşte pişmeye bırakılır. Başka bir tavada tereyağı eritip üzerine biber ilave edilir. Dible pişmeye yakın hazırlamış olduğumuz  tereyağı üzerinde gezdirerek dökülüp karıştırılır. Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır. 

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 23643    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2023 Salı