Tutmaç - Ankara
Tutmaç Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı tutmaç hamuru
- 1 tatlı kaşığı nane
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 250 g süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Kırmızı biber
- Tuz
Tutmaç Hamurunun Malzemeleri:
Tutmaç Hamurunun Yapılışı: Malzemeler yoğrularak hamur katı kıvama getirilir ve pazı yapılır. Acılan hamur, minik kareler şeklinde kesilir. Serilerek kurutulur.
Tutmaç Nasıl Yapılır
Yeşil mercimek pişirilir. Pişmeye yakın tutmaç hamuru içine atıp ikisini beraber pişirdikten sonra sarımsak dövülüp süzme yoğurt ile karıştırılır. Pişirilen mercimekle yoğurt karıştırılır, üzerine bir kase tutmaç hamuru yağda kızartılır sosu yapılıp üzerine dökülür.
Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tutmaç
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6535
Eklenme Tarihi :
03 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı