Tutmaç  - Ankara
                
                
                    Tutmaç Malzemeleri Nelerdir
	- 2 su bardağı yeşil mercimek
 
	- 1 su bardağı tutmaç hamuru
 
	- 1 tatlı kaşığı nane
 
	- 3 yemek kaşığı tereyağı
 
	- 250 g süzme yoğurt
 
	- 2-3 diş sarımsak
 
	- 1 tatlı kaşığı salça
 
	- Kırmızı biber
 
	- Tuz
 
Tutmaç Hamurunun Malzemeleri: 
Tutmaç Hamurunun Yapılışı:  Malzemeler yoğrularak hamur katı kıvama getirilir ve pazı yapılır. Acılan hamur, minik kareler şeklinde kesilir. Serilerek kurutulur.
Tutmaç Nasıl Yapılır
Yeşil mercimek pişirilir. Pişmeye yakın tutmaç hamuru içine atıp ikisini beraber pişirdikten sonra sarımsak dövülüp süzme yoğurt ile karıştırılır. Pişirilen mercimekle yoğurt karıştırılır, üzerine bir kase tutmaç hamuru yağda kızartılır sosu yapılıp üzerine dökülür.
Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Tutmaç
                                            Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        7599   
                            Eklenme Tarihi :
                                03 Ocak 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                25 Ocak 2022 Salı