Yoğurtlu Et Malzemeleri Nelerdir                                                                           
8-10 Kişilik – Pişirme Süresi: 60 dakika
	- 1 kg kemikli kuşbaşı doğranmış kırmızı et
 
	- 2 su bardağı haşlanmış nohut
 
	- 1 su bardağı süzme yoğurt
 
	- 2 çorba kaşığı un
 
	- 1 adet yumurta sarısı
 
	- 2 çorba kaşığı tereyağı
 
	- Mevsimine göre yaş veya kuru nane
 
	- 1 çay kaşığı tuz
 
	- 5 su bardağı su
 
Yoğurtlu Et Nasıl Yapılır
Nohut ve et ayrı ayrı haşlanır. Etin suyu süzülerek kısık ateşte ocağa konulur. Çukur bir kapta terbiyesi hazırlanır (yoğurt, yumurta sarısı, un ve 1 su bardağı su çırpılır). Terbiye, haşlanmış et ve nohut, kısık ateşte kaynayan et suyuna ilave edilir. Bir tavada eritilen tereyağı çok hafif nane ile kavrularak yemeğin üzerine ilave edilir.
 
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü