Zeytinyağlı Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir
- 300 g asma yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- Yarım demet maydonoz
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Karabiber, tuz
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
Asma yaprağı taze ise 3 veya 4 dakika haşlanır. Salamura ise geceden suya konup sabaha kadar bekletilir ve 6 ila 8 dakika haşlanır. Doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, pirinç, kuru nane, rendelenmiş domates, sıvı yağ, salça, tuz ve karabiber karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Hazırlanmış iç yapraklara sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir, su ilave edilir. Hafif ateşte yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yoğurtla (tercihen sarımsaklı) servis yapılır.
Isparta Geleneksel Mutfak