Fındıklı Kadayıf - Giresun
Fındıklı Kadayıf Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Çekilmiş fındık
- 5 bardak şeker
- 5 bardak su
- Limon suyu
Fındıklı Kadayıf Nasıl Yapılır
Kadayıflar tepsiye düzgün bir şekilde döşenir. Üzerine tereyağı parçaları dağıtılarak fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Şekere su karıştırılarak bal haline gelinceye kadar kaynatılır. içerisine bir kaç damla limon suyu ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Kadayıflar tam soğumadan ılık haldeyken üzerine şerbeti ilave edilerek soğumaya bırakılır. Arzu edilirse üzerine çekilmiş fındık dökülerek servis yapılır.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Kadayıf
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kadayıf
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5914
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Şubat 2023 Perşembe