­ CEVİZLİ KEŞLİ YAYIM | Kültür Portalı

Cevizli Keşli Yayım - Karabük

Cevizli Keşli Yayım Malzemeleri Nelerdir

  • 1,5 kg ev yapımı yayım (erişte) 
  • 250 g ceviz içi 
  • 100 g keş 
  • 200-250 g tereyağı 
  • Yeterince tuz 

Cevizli Keşli Yayım Nasıl Yapılır

Derince bir tencerede su kaynatılıp erişteler haşlanır. Piştikten sonra suyu süzülüp tabağa alınır. Ceviz ve keşle servise hazırlanır. Bunu da üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Sıcak ikram edilir.
Görüntülenme Sayısı : 3773    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı