Dilme Pakla - Karabük
Dilme Pakla Malzemeleri Nelerdir
- 250 g kışlık olarak hazırlanan kurutulmuş taze fasulye (pakla)
- 1 diş sarımsak
- 1 bardak yoğurt
- 1 kaşık tereyağı
- 1 orta boy soğan
Dilme Pakla Nasıl Yapılır
Kurutulmuş taze fasulye haşlanır. Suyu süzüldükten sonra üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve soğan eklenerek pişirilmeye devam edilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Not: Tereyağı yerine zeytinyağı da kullanılabilir.
Dilme Pakla
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3255
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı