Perohi - Karabük
                
                
                    Perohi Malzemeleri Nelerdir
	- Yeteri kadar un
 
	- 2 adet yumurta
 
	- 1 su bardağı su süzme yoğurt 
 
	- Kuru nane
 
	- Kırmızı toz biber
 
	- Tuz 
 
	- Tereyağı 
 
 
Perohi Nasıl Yapılır
Un, yumurta, su karışımı ile mantı hamuru hazırlanır. Yufkalar açılır, kare şeklinde kesilir. Süzme yoğurt nane ile karıştırılır. Bu karışım kare kesilen parçaların içine koyularak üçgen şeklinde kapatılır. Kaynar tuzlu suda haşlanır. Süzüldükten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek sıcak ikram edilir. 
 
 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Perohi
                                            Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        7292   
                            Eklenme Tarihi :
                                08 Mayıs 2019 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                24 Ekim 2023 Salı