­ PEROHİ | Kültür Portalı

Perohi - Karabük

Perohi Malzemeleri Nelerdir

  • Yeteri kadar un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su süzme yoğurt 
  • Kuru nane
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz 
  • Tereyağı 

Perohi Nasıl Yapılır

Un, yumurta, su karışımı ile mantı hamuru hazırlanır. Yufkalar açılır, kare şeklinde kesilir. Süzme yoğurt nane ile karıştırılır. Bu karışım kare kesilen parçaların içine koyularak üçgen şeklinde kapatılır. Kaynar tuzlu suda haşlanır. Süzüldükten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek sıcak ikram edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 4717    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı