­ ZEYVE KEBABI | Kültür Portalı

Zeyve Kebabı - Karaman

Zeyve Kebabı Tarifi

-6 Kişilik 

Zeyve Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg orta yağlı koyun veya keçi eti 
  • yarım kg yeşil biber
  •  yarım kg kuru soğan
  • 1 kg domates
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 250 g tereyağı veya kuyruk yağı

Zeyve Kebabı Nasıl Yapılır

2 kg koyun veya keçi eti kuşbaşı olarak doğranır. Yeşil biberler de orta büyüklükte yaklaşık 2'şer cm doğranır. Domatesler de kuşbaşı doğranır. Soğanımızı küçük kareler halinde doğrarız. Yaklaşık 60 cm çapındaki derin sacımızı güzelce yıkadıktan sonra koyun kuyruğu kullanacaksak kuşbaşı olarak doğrarız. Önce kuyruk yağını sacın tabanına koyarız. Diğer tarafta doğrayıp hazırladığımız malzemeleri karıştırırız. Karabiber tuz ve kekiği ilave ederiz. Sacın üzerine dökeriz güzelce yayarız. Bu arda 2 3 domates 5 adet sivri biber ve maydanozu bırakırız. Hazırladığımız sacdaki malzemeyi odun kullanılan taş fırına süreriz. Sacı ara sıra çıkararak tahta kaşıkla karıştırırız. Kebabın pişmesine 15 dakika kala yuvarlak doğradığımız domateslerle uzunlamasına doğradığımız biberleri sacın kenarına dizeriz. Fırından çıkardığımız Zeyve Kebabının üzerine maydanozun yaprakları serpilerek sac içerisinde, sıcak pide ekmek ile servis yaparız. Yanına söğüş olarak soğan ve domates doğranabilir. Bu kebap Ermenek İlçemizin Zeyve Mesire yerine mahsustur.

(Tarif Mustafa Karamıklı) İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 7019    Eklenme Tarihi : 17 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba