Doldurma Kabak Tatlısı - Kütahya
                
                
                    Doldurma Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
	- 1 orta boy tatlı kabak
 
	- 2,5 kg toz şeker
 
	- 2 su bardağı pirinç
 
	- Dolmalık fıstık
 
	- Dolmalık üzüm
 
Üzeri için: Ceviz ,kaymak
Doldurma Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Kabak bütün halinde soyulur. Üst kısım kapak şeklinde çıkarılır ve içi temizlenir. Ayrı bir yerde pirinç, ½ kilo toz şeker 4 su bardağı su eklenerek pişirilir. İçine üzüm ve fıstık ilave edilir. Hazırlanan karışım kabağın içine doldurulur ve kapağı kapatılır. Geniş bir tencereye yerleştirilir ve azar azar şeker eklenerek fırında pişirilir. Piştikten sonra tepsiye ters çevrilerek konur ve üstü biraz daha kızartılır. Soğuyunca dilimler halinde kesilerek servis yapılır. İsteğe göre üzerine kaymak ve ceviz konulur.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Doldurma Kabak Tatlısı
                                            Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        6555   
                            Eklenme Tarihi :
                                20 Şubat 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                01 Nisan 2024 Pazartesi