­ YOĞURTLU ÇEVİRME ÇORBASI | Kültür Portalı

Yoğurtlu Çevirme Çorbası - Kütahya

Yoğurtlu Çevirme Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g süzme yoğurt 
  • 2 kaşık un  
  • 1 yumurta
  • 6 bardak su (2 bardak et suyu 4 bardak su)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Bir miktar tuz
  • Tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Nane

Yoğurtlu Çevirme Çorbası Nasıl Yapılır

Bir tencereye yoğurt, yumurta, un konularak kaşıkla iyice ezilir. Yavaş yavaş su ilave edilerek orta ısıdaki bir ocakta kaynayıncaya kadar ağır ağır karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuz ve 2 bardak et suyu ilave edilir. Pirinçler iyice yumuşayana kadar ateşte pişirilir. Üzerine tereyağı kızdırılarak kırmızı toz biber konulup arzuya göre nane ilave edilerek servise sunulur.

Kütahya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 10330    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Şubat 2024 Çarşamba