­ EKŞİLİ ET | Kültür Portalı

Ekşili Et - Kars

Ekşili Et Malzemeleri Nelerdir

  • 750 g kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 adet orta boy soğan
  • 2-3 adet orta boy domates
  • Yarım limon

Ekşili Et Nasıl Yapılır

Domatesler yıkanır, etler küçük küçük doğranır. Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ eklenerek, kendi suyuyla kavrulur. Etler renk değiştirene ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir. Bu arada soğanlar ve domatesler halka halka doğranır. Etler kavrulunca içine soğanlar eklenir. Bir süre karıştırılır. 5-10 dakika sonra doğranmış domatesler ilave edlir. Tercihe göre kıyılmış maydanoz katılır. Tuz ve karabiber ilave edilir. Tencereye hiç kaşık sokmadan, sallayarak karıştırılır. Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra son olarak yarım limon sıkılır. 

Görüntülenme Sayısı : 5826    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba