Mukaşerli Erişte Çorbası - Elazığ
Siyah nohutun kabuklarının soyulmuşuna "Mukaşer" denir.
Mukaşerli Erişte Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- ½ su bardağı Mukaşer
- 1 kase erişte
- 1 çorba kaşığı nane
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 servis kaşığı kavurma
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 8 su bardağı su (daha fazla ihtiyaç duyulursa eklenebilir.)
- Tuz
- İsteğe göre tereyağı
Mukaşerli Erişte Çorbası Nasıl Yapılır
Soğanlar küçük küçük doğranır. Kavurma ile beraber bir tencerede kavrulur. Domates ve biber salçası soğanlara ilave edilir. Kaynatılmış su ilave edilir. Mukaşerler iyice yıkanır süzgeçte beklemeye bırakılır. Hazırlanan Mukaşer kaynamakta olan tenceredeki suya eklenir. 10 dakika pişirilir. Erişte, Nane ve Pul biberi eklenir. Ağır ateşte 15 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınır ve tuzu eklenir. Eğer suyu azaldıysa göz kararı biraz daha sıcak su ilave edilir. Çorba servise hazırdır.
Mukaşerli Erişte Çorbası
Görsel Sahibi: Nuray Sanaç
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6815
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
28 Kasım 2022 Pazartesi