­ PÖÇ | Kültür Portalı

Pöç - Kayseri

Pöç Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg dana pöç
  • 3 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu

Pöç Nasıl Yapılır

Pöçler geniş bir tencereye alınır. 4 litre su ilave edelim. Tuz ve karabiber ilave edilip ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri alınır. Tencerenin kapağı kapatılarak çok kısık ateşte en az 3-4 saat pişirilip servis edilir.

Kaynak: Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı,  Yunus Emre AKKOR, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2019

Görüntülenme Sayısı : 1505    Eklenme Tarihi : 22 Eylül 2023 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2023 Çarşamba