­ MUŞ KÖFTESİ (HAFTA DİREĞİ) | Kültür Portalı

Muş Köftesi (Hafta Direği) - Muş

Muş Köftesi/Hafta Direği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg yağsız kıyma                
  • 750 g ince bulgur                           
  • 1 kg kuru soğan
  • 250 g yağlı kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 ad yumurta
  • 1 yemek kaşığı  tereyağı 

Hafta Direği Nasıl Yapılır

Kıyma, yumurta, tuz yoğrulur. Daha sonra bulgur ilave edilir ve özleşene kadar yoğrulur. Soğanlar küçük bir şekilde doğranır ve kıyma ile suyunu çekene kadar tereyağı ile kavrulur. Daha sonra baharatlar ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Ceviz büyüklüğünde ince bir şekilde açılır, iç harcı ilave edilerek kapatılır. 2 su bardağı su ve1 tatlı kaşığı  tuz ile kaynar suya köfteler atılır.  Tuzlu suda 20-30 dk  pişirildikten sonra tabaklara konulur. Üzerine tereyağı dökülerek servis yapılır.

Muş Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 25514    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2025 Çarşamba