­ DOLAMBER BÖREĞİ | Kültür Portalı

Dolamber Böreği - Kütahya

Dolamber Böreği Malzemeleri Nelerdir

  • 4 orta boy patates
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 tutam karabiber
  • Maydanoz
  • 1 tutam kırmızı biber
  • Tuz
  • 4 su bardağı un
  • ½ paket margarin
  • Yeterli miktarda su

Dolamber Böreği Nasıl Yapılır

Un, su ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır. Patatesler kaynamış olarak hazırlanır. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır. Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve patatesli harç serpilir. Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir. 220 derece fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kütahya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 17837    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Şubat 2024 Çarşamba