Kasap Oruk - Kilis
Kasap Oruk Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 2 su bardağı simit (ince bulgur)
- 200 g Kuru soğan
- 3 domates
- 150 g yeşil veya kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kasap Oruk Nasıl Yapılır
1 Soğan, 4 kırmızı biber yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhda çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşene kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1/2 cm kalınlığında yayılır. Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8’e kesilir. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250˚C derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Not: İsteğe göre etin altına 2 adet kışın patates, yazın patlıcan soyularak bıçak sırtı kalınlığında dilimlenerek dizilir. Üzerine kıyma yatırılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
KASAP ORUK
Görsel Sahibi: KİLİS İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1333
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Aralık 2023 Perşembe