­ BAT | Kültür Portalı

Bat - Amasya

Bat Malzemeleri Nelerdir

  • 100 g dövülmüş ceviz
  • 5 adet taze soğan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı düğü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı su 

Bat Nasıl Yapılır

Dövülmüş ceviz, ince kıyılmış kuru ve taze soğan, domates salçası, kırmızı biber, tuz, düğü (köftelik bulgur) su derince bir kapta karıştırılır. Salamura yaprakların arasına sarılarak veya ekmek banarak yenir. Yapılması kolay ve doğal gıdalardan oluşan iştah açıcı bir yemektir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5971    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba