Karışık Dolma - Kocaeli
Karışık Dolma Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg dolmalık kabak
- 0,5 kg dolmalık biber
- 0,5 kg asma yaprağı
- 1 bardak pirinç
- 1 kg iri çekilmiş orta yağlı dana kıyması
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 3 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Karışık Dolma Nasıl Yapılır
Bütün malzeme karıştırılıp içi oyulan kabak ve bibere doldurulup, sarmalara sarıldıktan sonra tencereye dizilir. İki bardak su eklenerek pişirilmeye başlanan yemek kıvamını bulunca 1 Yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası. 1 adet limonun suyu sıkılarak 3 bardak suyla karıştırılır. 1 tatlı kaşığı da tuz eklenerek tencereye boşaltılır. 1 Yemek kaşığı tereyağı eklenerek ağır ateşte pişirilir. Sonrasında bu sos tenceredeki yemeğin üzerine dökülerek bir taşım da beraber kaynatılır, sıcak servis yapılır.
Kocaeli Geleneksel Mutfak
Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1704
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Şubat 2024 Pazartesi