Kaşarlı Zılbıt
Kaşarlı Zılbıt İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1000 gr zılbıt
- 120 gr tereyağı
- 60 gr rendelenmiş taze kaşar
- 3-4 yumurta
- 200 gr soğan
- Tuz
- Karabiber
Kaşarlı Zılbıt Nasıl Hazırlanır?
Zılbıtın kökleri ve katı kısımları bıçakla kesilerek iki cm kalınlığında doğranır.
Toplanan zılbıtların üzerini örtecek kadar su konur ve tencerede pişirilir.
Haşlanan zılbıtlar ılıyınca avuçların içine alınarak ve sıkılarak başka bir kaba alınır.
Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve bir tencerede tereyağı ile soğan kavrulur.
Zılbıtlar eklenir pişinceye kadar kavrulur.
Yumurta kırılır ve birkaç dakika daha karıştırılarak pişirilir.
Yeterince tuz ve karabiber katılır.
Fırın kabına alınız ve üstüne kaşarı serpiştirip 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı