Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması - Denizli
Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı pirinç
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan yaprağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, karabiber, tuz, kimyon
- 1 kilo asma yaprağı
Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
Bir tencerede zeytinyağı ve pirinç biraz kavrulur. İçine salça, kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilir. Sonra taze soğan yaprağı ve maydanoz koyulur. Önceden haşlanmış olan asma yapraklarının içine bu harçtan koyularak tek tek sarılır ve tencereye dizilir. Yeterince su koyularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Tarif: Hatice KURU Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
zeytinyağlı parmak yaprak sarması
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4269
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
17 Ekim 2022 Pazartesi