Ev Baklavası - Kütahya
Ev Baklavası Malzemeleri Nelerdir
- 600 g un
- 3 yumurta
- 500 g dövülmüş ceviz
- 1 kg yağı
- 250 g tuzsuz tereyağı
- 750 g elenmiş ev nişastası
- 1 limon suyu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 fiske tuz
Şurubu için;
Ev Baklavası Nasıl Yapılır
600 g un, 3 yumurta, 1 fincan zeytinyağı, 1 su bardağı kadar su ve 1 çimdik tuz ile iyice ve yumuşakça yoğrulur. 1 saat bekletilir. Hamur ceviz büyüklüğünde 45 bezeye ayrılır. Bezeler nemli bezle örtülür Her beze oklava ve nişasta yardımı ile incecik açılır. Tepsiye yayılır. Her yayımda dövülmüş ceviz serpilir. 45 yufka üst üste istiflenir. Baklava biçimi kesilir. Yağ iyice kızdırılır. Sıcak sıcak haşlanır, fırına verilir. Fırından çıkınca ılık şurup dökülür. Dinlendirilir. Tepsi soğuksa şurup sıcak dökülür.
Ev Baklavası
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4142
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2024 Cuma