­ MERCİMEKLİ PİLAV | Kültür Portalı

Mercimekli Pilav - Kütahya

Mercimekli Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı mercimek (yeşil)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 baş soğan
  • Karabiber
  • 150 g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır

Pirinçler sıcak suda yarım saat ıslatılır. Mercimekler ayıklanır, haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta ince kıyılmış soğanlar pembeleşene kadar yağda kavrulur. Islatılan pirinçler yıkanıp süzülür. Kavrulan soğanlara ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar kavrulur. Mercimekler de ilave edilerek sıcak su koyulur. Kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir ve dinlenmeye bırakılır. Ilık olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 3583    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Mart 2024 Perşembe