Hatuniye Mantısı - Amasya
Hatuniye Mantısının Malzemeleri Nelerdir
- 5 su bardak un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg. yağlı köy peyniri
Hatuniye Mantısı Nasıl Yapılır
Un, yumurta ve tuzunu karıştırıp yumuşak hamur yapılır. 10 dakika dinlendikten sonra, oklava ile açılan hamuru çay bardağı ile kesilir. İçine peynir koyup kenarları örgü şeklinde kapatılır. 220 derecede kızgın yağda kızartılır. Soslara batırılarak yenir.
SOSLARI :
- Süzme yoğurt, tuz, zeytin yağı, nane.
- Biber, domates salçası, maydanoz, ceviz.
Kaynak: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
HATUNİYE MANTISI
Görsel Sahibi: AMASYA KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
HATUNİYE MANTISI
Görsel Sahibi: AMASYA KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1341
Eklenme Tarihi :
13 Ekim 2023 Cuma
Güncellenme Tarihi :
13 Ekim 2023 Cuma