Yufka Tatlısı - Kütahya
Yufka Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 8 adet kuru yufka
- 1 kg toz şeker
- 500 g su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 50 g iri taneli nişasta
- 50 g ceviz içi
- 125 g eritilmiş margarin veya tereyağı
Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır
Temiz bir örtü üzerine konulan yufkalar su serpiştirilerek yumuşatılır. Fırın tepsisi hafifçe yağlanır. İlk yufka tepsiye döşenir. Daha önce kısık ateşte 5-6 dakika kavrulmuş olan ceviz içi, nişastanın bir kısmı, tepsiye döşenip yağlanmış olan yufkanın üzerine serpilir. Bu işlem 8 yufka için de sırayla yapılır. En üste kalan yağ fırça ile sürülür. Bıçakla baklava dilimleri halinde kesilir. 200 derece ısıtılmış olan fırında 20-25 dakika pişirilir. Daha önce hazırlanmış olan soğuk şerbet ılımış yufkaların üzerine dökülür. Bir gün dinlendirildikten sonra soğuk olarak servis yapılır.
Yufka Tatlısı
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7010
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
07 Mart 2024 Perşembe