Kabaklı Köfte - Hakkari
Kabaklı Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg kıyma
- 1 kg balkabağı
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 1 baş soğan
- 1 demek reyhan
- 5 bardak su
- Karabiber, pul biber
- Tuz
Kabaklı Köfte Nasıl Yapılır
Pirinç, kıyma, rendelenmiş soğan, reyhan, tuz, karabiber ve pulbiber karoştırılarak köftelik harç haline getirilir. Cevizden küçük parçalar koparılıp yuvarlanarak köfteler hazırlanır. Bal kabaklarıküp şeklinde doğranır. Tencerenin dibine bir sıra balkabağı dizilir. Üzerine bir sıra köfte dizilir ve malzeme bitene kadar bu şekilde dizilmeye devam edilir. Tencerenin üzerine 1 demet reyhan doğranarak serpilir. Göz kararı su eklenerek pişirilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kabaklı Köfte
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3603
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba