­ PATLICANLI YOĞURT | Kültür Portalı

Patlıcanlı Yoğurt - Malatya

Patlıcanlı Yoğurt Malzemeleri Nelerdir

  • 2 adet patlıcan
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcanlı Yoğurt Nasıl Yapılır

Patlıcan boyuna soyulur. Soyulduktan sonra tuzlu suya bırakılır. Tuzlu sudan alınan patlıcanlar bir bezin arasına konularak suyu çektirilir. Patlıcanlar yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı dökülerek yenir.

Görüntülenme Sayısı : 438    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Temmuz 2024 Pazartesi