Karışık Ot Kavurması - Manisa
Karışık Ot Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 750 g karışık ot (arapsaçı, ebegümeci, yabani pırasa, ısırgan, pazı, arapsaçı, tarakotu, kazan karası, iğnelik, labada, kerevizotu)
- 2 baş soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- ½ domates
- 1 çay kaşığı tuz
Karışık Ot Kavurması Nasıl Yapılır
Tüm otlar ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra büyük parçalar halinde doğranır. Küçük küp küp doğranan soğan, arapsaçı, yabani pırasa, ebegümeci ile birlikte zeytinyağda bir süre kavrulur. Sonra diğer tüm otlar eklenip alt üst edilerek önce kısık ateşte; sonuna doğru domates, tuz eklenip harlı ateşte 10-15 dakika kavrulur. Soğuk servis yapılır. Yanına yoğurt önerilir.
Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2255
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
02 Ekim 2024 Çarşamba