Dolama (Kemé) - Mardin
MALZEMELER:
1 Kg kuzu parça et,
1 kg kemé,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
YAPILIŞI:
Dolamalar (Kemé) genelde nisan ayında çok yağmur yağdığında ve gökgürültüsü olduğunda yer yarılıp içinden keme çıkar. Çamurlu olan keme, bol suda ıslatılıp, topraklar temizlenir ve küp şeklinde doğranır. Et pişirilir üzerine keméler ile tuz ve su ilave edilerek pişirilir. Kara biber eklenerek servis yapılır.
Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 148
Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1942
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
21 Haziran 2017 Çarşamba