Dolama (Kemé) - Mardin
Dolama Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kuzu parça et
- 1 kg kemé (mantar türü)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Dolama Nasıl Yapılır
Çamurlu olan keme, bol suda ıslatılıp, topraklar temizlenir ve küp şeklinde doğranır. Et pişirilir üzerine keméler ile tuz ve su ilave edilerek pişirilir. Karabiber eklenerek servis yapılır.
Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 148 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2054
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
04 Kasım 2024 Pazartesi