Lokum Pilavı - Muğla
Malzemeler:
-1 kg un
-1 yumurta
-1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
-Su
-3-4 yemek kaşığı tereyağı
-500 gr. kıyma
-Karabiber
-Tuz
Yapılışı:
Un, yumurta, su ve tuz ile katı bir hamur yoğrulur ve 30-45 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurdan bezeler yapılır, çok ince olmayacak şekilde yufka açılır. Yufkaların tamamı bittikten sonra 1 cm’lik kareler halinde kesilir, birbirine yapışmasın diye un serperek çarşaf üstünde kurutulur. Genelde de bir günde kurur.
Kurutulan pilavlık hamurlar, bir tencerede tuz ve sıvıyağ eklenerek kaynatılan suda ara ara karıştırarak haşlanır. Piştikten sonra soğuk suya tutulur, süzülür, bir kaba alınır.
Bir tencerede tereyağı eritilir, kıyma kavrulur. Üzerine tuz, karabiber serpilir ve haşlanan hamur ilave edilerek iyice karıştırılır ve ocaktan alınır.
Sıcak servis edilir. Sıcak kalmasını sağlamak amacıyla eski Bodrum düğünlerinde ocak ya da mangalda küllü közün kenarına konulan bakır sahanlar ile ikram edilirmiş.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2081
Eklenme Tarihi :
14 Haziran 2017 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Haziran 2017 Çarşamba