­ KEŞKEK ÜSTÜ KAVURMA | Kültür Portalı

Keşkek Üstü Kavurma - Denizli

Keşkek Üstü Kavurma Malzemeleri Nelerdir

  • ½ kg. kuşbaşı et
  • 250 g nohut
  • 1 çorba kaşığı salça
  • ½ kg. buğday
  • 100 g tereyağı

Keşkek Üstü Kavurma Nasıl Yapılır

Nohut ve buğday bir gün önceden ıslatılır. Et bir tavada kavrulur, içine salça ve tereyağı ilave edilir. Sıcak su ve nohut eklenir ve pişirilir. Ayrı bir tencerede buğday haşlanır. İçine tereyağı konur. Servis tabağına keşkek, ortasına nohutlu etli yemek dökülerek servis yapılır. 

Tarif: Fatma ARMAĞAN Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 6534    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Kasım 2022 Perşembe