­ ÇİLEK REÇELİ | Kültür Portalı

Çilek Reçeli - Ordu

Çilek (Dağ Çileği) Reçeli Malzemeleri Nelerdir

 1 kg dağ çileği

1 kg şeker

2,5 su bardağı su

1 adet limon

Çilek (Dağ Çileği) Reçeli Nasıl Yapılır

Su ile şeker bal kıvamına gelene kadar kaynatılır. Temizlenmiş ve yıkanmış çilek ilave edilir, inmesine yakın kabukları soyulmuş ve ince doğranmış limonlar ilave edilerek 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşin altı söndürülür.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 7068    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 16 Aralık 2025 Salı