­ SÜZME BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Süzme Bulgur Pilavı - Amasya

Süzme Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 su bardağı su
  • Tuz

Süzme Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Geniş bir tencerede 6 su bardağı su kaynatılır. 2 su bardağı bulgur ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülerek servis tabağına alınır. 2 yemek kaşığı tereyağı eritilerek üzerine döküp karıştırılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 6614    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı