Kuru Yufka Böreği - Ordu
                
                
                    Kuru Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
	-  8 adet kuru yufka
 
	- sıvıyağ
 
	- tuz
 
	- su
 
	- peynir- maydanoz veya kıyma- soğan
 
	- karabiber
 
Kuru Yufka Böreği Nasıl Hazırlanır?
Geniş bir kabın içine ılık su ve tuz konulur. Yufkalar tek tek ıslatılır. Yağlanmış tavaya ıslatılan 4 yufka üst üste yerleştirilir. Arasına hazırlanan karışım koyulup, yine ıslatılan 4 yufka üstüne yerleştirilir. Yufkaların altı kızarınca kapak yardımıyla börek ters çevrilir. Tava tekrar yağlanıp, böreğin diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alınır. Dilimleyerek sıcak servis yapılır.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
kuru yufka böreği
                                            Görsel Sahibi: Ordu İl kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        26425   
                            Eklenme Tarihi :
                                26 Ağustos 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                10 Mayıs 2019 Cuma