Serme Sırın - Elazığ
                
                
                    Serme Sırın Malzemeleri Nelerdir
	- 1 kg un
 
	- 1 çay kaşığı tuz
 
	- 1 tatlı kaşığı maya
 
	- 2 kg yoğurt
 
	- 6 diş sarımsak
 
	- 250 g tereyağı
 
	- su
 
Serme Sırın Nasıl Yapılır
Karıştırma kabına un, su, maya ve tuz koyulup karıştırılarak hamur yapılır. Hazırlanan hamurdan orta büyüklükte yufkalar açılarak ateşte sac üzerinde pişirilir. Bu yufkalar piştikten sonra tepsinin içerisine serilir yağlanır. Beş yufka yağlanarak üst üste serilir sonra bıçakla dilimler kesilir ve üzerine hazırlanan yoğurt bolca dökülür, sürülür. Üzerine kızartılmış tereyağı serpilir. Servis yapılır.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Serme Sırın
                                            Görsel Sahibi: Nuray Sanaç
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Serme Sırın
                                            Görsel Sahibi: Servet UYGUN
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5288   
                            Eklenme Tarihi :
                                18 Şubat 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                28 Kasım 2022 Pazartesi