Mezgit Buğulama - Ordu
                
                
                    Mezgit Buğulama İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
	- 1 kg mezgit
 
	- 2 yeşil biber
 
	- 1 domates
 
	- 1/2 su bardağı su
 
	- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı
 
Mezgit Buğulama Nasıl Hazırlanır?
Temizlenmiş, yıkanmış mezgit balığı tuzlanıp süzgeçte biraz bekletilir. Uygun ölçüde tepsiye koyulur. Suyu üzerine eklenir, domates püre halinde doğranır ve biberler tercih edilen boyutta üzerine doğranır. 5-10 dk. normal ateşte pişen yemeğe sıvı ve tereyağı konulur ve kapağı kapatılır. Ateşin altı açılır ve harlı ateşte 15-20 dk. pişirilerek sıcak servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Mezgit Buğulama
                                            Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        18207   
                            Eklenme Tarihi :
                                28 Ağustos 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                27 Mayıs 2019 Pazartesi