Mercimekli Bulgur Pilavı - Van
Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:
- yeşil mercimek
- pilavlık bulgur
- tuz
- tereyağ
Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı:
Çirişli pilavında olduğu gibi salçasız yapılır. Mercimek önceden haşlanıp suyu süzülür (Mercimeğin az haşlanması gerekir) normal bulgur pilavı gibi yapılır içine mercimek karıştırılmış olur. Servis yapıldığında üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Turşu ile servis yapılır. Tandır ekmeği ile yenir. Bir tencerede bulgur, az haşlanmış mercimek yeterince tuz ve su ilave edilerek pişirilir demlenir üzerine eritilmiş tereyağı dökülür servis tabağına alınır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 229
Van Geleneksel Mutfak
Mercimekli Bulgur Pilavı
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6507
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
01 Nisan 2020 Çarşamba