Mercimekli Köfte - Osmaniye
Mercimekli Köfte İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 2 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- Yeteri kadar su
- 1 adet büyük boy ince kıyılmış kuru soğan,
- Sıvı yağ
- Salça
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
Mercimekli Köfte Nasıl Hazırlanır?
Mercimek iyice ayıkladıktan sonra tencereye konur. Üzerine üç su bardağı su ilave edilerek tencerenin ağzı kapatılır. İyice kaynatılır. Lapa haline gelinceye kadar pişme işlemi devam eder. Pişen mercimeğin içerisine en az mercimek kadar bulgur ilave edilir. Bir müddet de bulgur ile kaynamaya bırakılır. Pilav halini alan mercimek geniş bir kap içerisine boşaltılır ve soğumaya bırakılır. Bu sırada ince kıyılmış soğanın içerisine yeteri kadar sıvı yağ, tuz, salça ve pul biber ilave edilerek iyice kavrulur. Kavrulan soğan soğuyan mercimeğin üzerine dökülür ve el ıslatılarak yoğrulmaya başlanır. Maydanoz da ince kıyılıp soğan ve salça karışımına eklenir. Yoğrulan mercimek harcından ceviz büyüklüğünde koparılır ve sıkma yapılarak servise hazır hale getirilir.
Kaynak Kişi: Hacer KUŞCU
mercimekli köfte
Görsel Sahibi: gül ince
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9420
Eklenme Tarihi :
14 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2019 Cuma