Ismeyket - Siirt
MALZEMELER
500 gram ince bulgur
250 gram kıyma
İki adet haşlanmış patates
1 yemek kasığı salça
2 yumurta
Maydanoz
1 kuru soğan
Karabiber, kırmızıbiber, tuz
Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Bulguru kaynar su ile ıslatılır. Bulgur suyunu çektikten sonra domates salçası ilave edilir ve iyice yoğrulur. Daha sonra patatesler ilave edilip yoğrulmaya devam edilir. Ardından kıyma ve yumurtalar ilave edilip, biraz daha yoğrulur. Bu malzemeler iyice özleştikten sonra maydanoz, baharat ve tuz ilave edilir. Daha sonra irice köfte sekli verilerek, üst kısımlarına hafifçe bastırılır. Son olarak kızgın yağda kızartılır ve servis edilir.
4 Şubat 2003
Görsel Sahibi: Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7031
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Haziran 2017 Perşembe